مازیار گیلانینژاد با انتقاد از گران شدن ماسک گفت: اگر به فکر کارگران نباشند، این گروه اجتماعی راحت طعمه کرونا میشوند.
مازیار گیلانینژاد (فعال کارگری فلزکار) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن هشدار نسبت به آسیبهای جدی کرونا برای کارگران و فرودستان گفت: در بسیاری از واحدهای صنعتی دیگر از تبسنجی خبری نیست، ماسک لازم برای کارگران بسیاری از واحدها بیش از دوماه است که تهیه نشده، ابتلا به بیماری کرونا در شهرک صنعتی ساوه رو به گسترش است. ابتلای کارگران در عسلویه و بوشهر و پارس جنوبی به دلیل رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی در هنگام کار و سرویسهای کارگران و خوابگاههایشان، ضدعفونی نشدن خوابگاهها و سرویسهای بهداشتی و نداشتن ماسک، یکی از نگرانیهای عمده است.
به گفته وی، داس کرونا سالمندان، بیماران زمینهای چون قلب و عروق، کلیوی، سرطانی و بیماریهای خاص را درو میکند.
او ادامه میدهد: وقتی نرخ ماسک معمولی به دستور دولت از ۳۰۰ تومان به ۲۰۰۰ تومان افزایش یافته معنایش یک چیز است: مرگ همچنان به سمت فقرا میل میکند.
گیلانینژاد اضافه میکند: هزینه پیشگیری از این بیماری برای خانوادههای کارگری و مستمریبگیران بالاست. یک خانواده کارگری برای خرید ماسک و ضدعفونی کردن روزانه باید بیش از ۱۰ هزار تومان هزینه کند، آن هم با حقوق حقیرانه ۱ میلیون ۸۰۰ هزار تومانی یا نهایتاً دو میلیون تومانی. کافی است در معابر عمومی و محلههای کارگری رفته و مشاهده کنید که چگونه خانوادههای کارگری ماسک چندبار مصرف شده را بازهم مجبورند استفاده کنند.
او در پایان تاکید میکند: به نظر میرسد سیستم سرمایهداری در همه جای جهان برای کاهش هزینههای آتی خود، سالمندان، بیخانمانها، حاشیهنشینها و محلههای کارگری را در برابر کرونا تنها گذاشته است. برای خروج از این بحران کمترین راهحل این است که ماسک رایگان در اختیار مردم بگذارند و نظارت بر کارگاهها و محیطهای کار را گستردهتر کنند در غیر این صورت کارگران و فرودستان قبل از سایر گروههای اجتماعی طعمهی این ویروس مرگبار میشوند.