Archive for می 2020

مازیار گیلانی نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا مطرح کرد: دفترچه‌های درمانی ۲۰ درصد خدمات موردنیاز بازنشستگان را تامین نمی‌کند/ تامین اجتماعی متعلق به کارگران است نه دولت

مازیار گیلانی‌نژاد در واکنش به اظهارات وزیر کار گفت: سازمان تامین اجتماعی در پرداخت مستمری بازنشستگان مشکل دارد و مجبور به استقراض است.

مازیار گیلانی‌نژاد (فعال کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، به برخی اظهارات وزیر کار اشاره کرد و گفت: با ارایه ۱۲ درصد از سهام شستا در بورس، وزیر کار چنین اظهار کرده‌اند: «مبالغ حاصل از فروش سهام شستا به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شد. گزارش‌های مالی سازمان باید به هیات امنا داده شود. این پول نباید خرج نیازهای جاری شود بلکه باید در مسیر سرمایه‌گذاری تخصیص یابد. بخشی از این مبلغ بابت افزایش سرمایه بانک رفاه تزریق خواهد شد تا کمبودها در بخش تجهیزات پزشکی را از بین ببرد. شستا متعلق به ذینفعان است و باید از حقوق ذینفعان صیانت کرد و سازمان تامین اجتماعی با هوشیاری مراقب اموال کارگران است». باید تاکید کنیم که سازمان تامین اجتماعی و همه اندوخته‌های آن، صد درصد سرمایه‌های کارگران است و دولت نباید و نمی‌تواند به تنهایی در مورد این اندوخته‌ها تصمیم‌گیری کند. …بیشتر

دارایی بازنشستگان در حال معامله و نابودی است!

به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، شرکت صبا فولاد خلیج فارس متعلق به صندوق بازنشستگی کشور زیر مجموعه وزارت کار دستمایه معامله پشت پرده کارتل فولاد کشور خواهد شد. آقای افتخاری به عنوان مدیرعامل صندوق بازنشستگی قصد دارد سعید بزرگی مدیرعامل یکی از زیر مجموعه های فولادمبارکه را با فشار بر هیات مدیره صبا فولاد بر کرسی مدیرعاملی بنشاند تا هرچه سریعتر با فروش کارخانه مذکور به فولاد مبارکه موافقت نماید. صبا فولاد خلیج فارس یکی از مهمترین منابع درآمدی بازنشستگان کشور می باشد که حداقل تا پنج سال آینده جایگزین نخواهد داشت. حال باید از وزیر و مدیر صندوق بازنشستگی پرسید این انتصاب در سال جهش تولید و توجه به مشکلات بازنشستگان عزیز، چه دلیلی دارد.

تحریم کارگری!

به اطلاع همه کارگران پروژه ای می رسانیم که شرکت توسعه صنعت با توجه به اخطار قبلی به دلیل تخلفات کارگری زیر تحریم کارگری شده است:

١- در این شرکت به کارگران عیدی و سنوات نمی دهند

٢- نرخ حقوق بر پایه سال ۹۷ تعیین شده است. بعنوان مثال برای کارگر سنگ زن با ۲۴ روز کار فقط ٣ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دستمزد می دهند و به جوشکار اف هم ۴میلیون حقوق تعیین کرده اند.

٣- شرایط خوابگاه کارگران بسیار افتضاح است. و در هر خوابگاه ٤ الی ٥ نفر می خوابند. بقیه رابه دلیل اینکه اتاق ها پر هستند در داخل سالن و یا کنار آشپزخانه جا داده اند.
…بیشتر

اگر پول نداری برو زندان!

به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، در بیمارستان مدنی کرج کارگری را که پایش شکسته و دکتر ورقه مرخصی اش را امضا نموده به دلیل بی پولی فعلن به راهرو بیمارستان منقل شده تا بعد از چند روز تحویل کلانتری شود. بدهی این کارگر ٥ میلیون تا امروز است.

سال گذشته نیز حسن کارگر افغانی که در این بیمارستان توسط کارفرمایش بستری و سپس رها شده بود بعد از آنکه نتوانست هزینه های بیمارستان را پرداخت کند، روانه کلانتری کردند.

با سیاست های نئولیبرالیستی و گران شدن هر روزه دارو و درمان خانواده های کارگری یا باید بمیرند و یا به زندان بروند.

تحریم های کارگری موثر است!

تجربه یکی از کوشندگان کارگری را که با تحریم کارگری باعث بهبود شرایط زیستی کارگران گردید را در اینجا نقل می کنیم:

با سلام

با توجه به اینکه من ارتباطات گسترده ای با کارگران دارم و برایشان در حد توانم کار پیدا می کنم لذا بسیاری از شرکت ها برای استخدام کارگران با تجربه و حرفه ای با من تماس می گیرند.

چندی قبل رییس یکی از کارگاههای عسلویه از من درخواست نیرو کرد. تعدادی کارگر معرفی کردم. کارگران همان شب زنگ زده و اعلام کردند که ما داخل خوابگاه نمیرویم. وضعیت خوابگاه نامساعدی است. همان شب به کارگران گفتم وسایلشان را برداشته به شرکت پتروپالایش بروند.
…بیشتر

سوم خرداد و دو خاطره!

سوم خرداد هر سال مترداف است با شهادت یکی از کوشندگان به نام کارگری و جنبش آزادیخواهی ایران، اسکندرصادقی نژاد. اسکندرصادقی نژاد از زمره کوشندگان کارگری بود که توانست خود را در سه عرصه بالا بکشد. اول کوهنوردی دوم صنفی و سوم آزادیخواهی. این کارگر میل لنگ تراش با راه اندازی گروه کوهنوردان فلزکار در سندیکای کارگران فلزکارمکانیک، که اولین گروه ورزشی کارگری در ایران بود، توانست در دهه چهل به همراه جلیل انفرادی، ناصرگارسچی، محمدولایتی زبده ترین سنگنوردان ایران باشند. اما هوش او فقط در عرصه کوهنوردی نبود که چشم ها را خیره می کرد بلکه فضای سندیکا و آرمان های رهبرانش چنان در او تاثیر گذاشت که در برنامه های کوهنوردی به دنبال کسانی بود که فقط دغدغه کوهنوردی نداشته باشند. عشق به مردم و بهروزیشان درس هایی بود که در سندیکا و گروه کوهنوردان فلزکار مدام تکرار می شد و به همین خاطر در سال ١٣٤٤ او نیز به جمع هیات مدیره سندیکا راه یافت و در اول ماه مه به خاطر سخنرانی پر شورش در سندیکا روانه ٦ ماه زندان شد. هیات مدیره سندیکای کارگران فلزکارمکانیک همیشه وزن سیاسی خود را طی سالها حفظ کرده و با آنکه نحله های مختلف سیاسی در هیات مدیره حضور داشتند اما از وظایف سندیکایی خود عدول نکردند. زندانهای مکرر زنده یاد هدایت اله معلم و سپس اسکندرصادقی نژاد و حضور عناصر کارگری-سیاسی ثابت قدم قبل از ٢٨ مرداد، از سندیکای فلزکارمکانیک چهره ای ورای سندیکاهای دیگر ساخته بود. اسکندرصادقی نژاد و جلیل انفرادی در صعودهای کوهنوردی، یاران آرمانخواه دیگری در گروه کوهنوردی کاوه پیدا کرده و از سال ١٣٤٨ برای ضربه نخوردن سندیکا به دلیل فعالیت های سیاسی شان، از سندیکا کناره گرفتند. …بیشتر

پاداش بعد از اعتراض!

روز دوم خرداد اطلاعیه ای از سوی شرکت فولاد خوزستان به در و دیوار ذوب آهن و فولاد زده شد که ١ میلیون تومان پاداش به کارکنان شرکت، پیمانکاران، بازنشستگان از طریق بن کارت آن هم به دلیل رکورد روزانه ٨١ ذوب، داده خواهد شد. از نظر افرادی که بیرون شرکت ذوب آهن هستند بخششی است از سوی هیات مدیره. اما واقعیت آن است که پس از عید اعتراضات کارگری در بخش های مختلف ذوب آهن و فولاد در گرفت و حتا بازدیدهای فیزیکی مدیران و مدیرعامل که همیشه منتظر مجیزگویان بودند برخلاف انتظارشان با اعتراض های شدید کارگران در مورد ناچیز بودن دستمزدها در قبال کار صورت گرفته، عدم اجرای طبقه بندی مشاغل بصورت اصولی، قراردادهایی که باعث عدم امنیت شغلی شده است، عدم استخدام کارگران جدید که کارشان به دوش کارگران باقی مانده افتاده است و از همه مهمتر سودهای کسب شده در سال گذشته که کارگران از آن نصیبی نبره اند. این اعتراضات که از قسمت کوره ها و تعمیرات آغاز شد به دیگر قسمت ها هم سرایت کرد و در نتیجه ١ میلیون تومان ناچیز به کارگران و بازنشستگان داده شد. تا به صورت موقت اعتراضات کارگران را مهار کنند. زهی خیال باطل

پرستاران، قهرمانان عرصه درمان!

در این روزها که پرستاران بیش از ٩٠ روز است برای مهار و نابودی بیماری کرونا با تمام توان به میدان آمده اند، متاسفانه نه تنها زحمات این قهرمانان در تبلیغاتی پر سروصدا دیده نشد، بلکه وضعیت شغلی و تندرستی شان نیز به خطر افتاد. اخراج دستجمعی پرستاران بیمارستان آتیه، عقب افتادن حقوق پرستاران به مدت چند ماه، عدم دریافت اضافه کاری و پاداشی در خور، از مصایب این روزهای پرستاران است. به گفته دبیرکل خانه پرستار: حقوق پرستاران ٢٠ برابر کمتر از پزشکان بوده و اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که در سال ٨٦ مصوب شده و از همه مهمتر اینکه کشور با کمبود ١٠٠ هزار پرستار در کشور مواجه است و کار این ١٠٠ هزار نفر بر دوش پرستاران سنگینی کرده و درصد خطای آنان را بالا می برد، از اهم خواسته های پرستاران است. فشار کاری که می توانست با استخدام پرستاران بیکار از آن کاسته شود و حتا با دعوت از پرستاران بازنشسته شده می توانست یاریگر این روزهای پرستاران گردد که شوربختانه با بی توجهی وزارت بهداشت روبرو شد.
…بیشتر

گزارشی از شرکت جهان توسعه صنعت!

به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، شرکت جهان توسعه صنعت در فاز ١٤ عسلویه

در حال ساخت مخازن دوجداره بتنی است. این شرکت پس از آنکه شرکت پناه ساز کار را نیمه تمام گذاشت برای تکمیل ساخت مخازن شروع به کار کرد.

متاسفانه این شرکت نیز جا پای شرکت های بدحساب گذاشته و حقوق کارگران را رعایت نمی کند:

١- حقوق ماههای بهمن و اسفند کارگرانش را نپرداخته

٢- در این شرکت به کارگران عیدی وسنوات نمی دهند …بیشتر

پیام سندیکا، شماره ٨٨ اردیبهشت سال ١٣٩٩منتشر شد!

ماهنامه نشریه پیام سندیکا، پیام آور سندیکاهای کارگری ایران شماره ٨٨ اردیبهشت ١٣٩٩ در ایران بصورت چاپی و الکترونیکی منتشر شد.

در این شماره می خوانید: …بیشتر